LCH

Organisatie van ouders die ondersteuning biedt voor het verzamelen van data en informatie voor kinderen die de aandoening Langerhans-Cel-Histiocytose hebben.

Langerhans-Cel-Histiocytose is een zeldzame aandoening waarbij een woekering zich voordoet van Langerhans-cellen. Deze behoren tot een groep van speciale cellen (de dendritische cellen of stervormige cellen) die op specifieke plekken in ons lichaam voorkomen.

LCH Belgium is een feitelijke vereniging die ijvert voor wetenschappelijk onderzoek, het informeren van nieuwe patiënten, het (virtueel) samen brengen van patiënten en het  steunen vanpatiënten in hun plots veranderde situatie of ziekteverloop. LCH Belgium maakt ook deel uit van het bestuurscomité van het Joris Henderickx LCH Onderzoeksfonds, bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar LCH te steunen.

De vereniging werkt enkel met vrijwilligers maar kan voor de medische expertise beroep doen op artsen en paramedici die in Vlaanderen enige specialisatie in de ziekte hebben opgebouwd.

www.lch.be