DAKANT

Daklozenhulp Antwerpen (DakAnt) heeft als doel concrete hulp te bieden aan mensen uit Antwerpen en omstreken die om welke reden dan ook op of onder de armoedegrens leven en daardoor soms onvoldoende middelen (over)hebben om voldoende voedsel te kopen.

Sinds 2001 worden er vanaf de eerste zondag van november tot en met de laatste zondag van maart wekelijks voedselpakketten uitgedeeld aan gemiddeld 500 behoeftigen. Hoewel dit misschien een weinig ophefmakende of ambitieuze doelstelling lijkt, merkt DakAnt wekelijks hoe honger en sociaal isolement een vernietigend effect heeft op mensen die het reeds moeilijk hebben.

 

Laagdrempelig

Iedereen, onafhankelijk van leeftijd, achtergrond en overtuiging, is welkom op de bedeling. Papieren worden niet gevraagd en er wordt niet gepeild naar de achterliggende sociaal economische situatie.

 

Wat geeft DakAnt

Een voedselpakket bestaat uit minstens 10 producten : brood, beleg, groeten, fruit en droge voeding. De gemiddelde marktwaarde van zo’n maaltijdpakket is ongeveer 40 euro. Dit betekent dat maandelijks 160 euro anders besteed kan worden, bij voorbeeld aan oplopende energierekeningen, openstaande facturen, een attentie voor de kinderen, …

Lions Club Antwerpen Haven steunt Dakant als hoofdsponsor sinds de aanvang.

www.daklozenhulpantwerpen.be