HABBEKRATS

Habbekrats zet zich in voor het emotioneel en fysiek welzijn van kwetsbare kinderen. Het kind staat hierbij centraal en wordt uitsluitend positief benaderd. Habbekrats werd in 1991 door Chris Van Lysebetten opgestart als een performante jeugddienst die de Kinderrechten toepast via haalbare, toegankelijke acties en projecten.

Habbekrats werkt preventief en biedt aan kinderen en jongeren van 7 tot 25 jaar instapklare projecten. De focus ligt op ontmoeten, verwonderen en verbinden en dit binnen een filosofie van gelijkheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Ondanks een hobbelig parcour geeft Habbekrats jongeren een duwtje in de goede richting.

Na school is er Habbekrats. Daar kunnen de jongeren steeds terecht en dat tot 20u. Jongeren ervaren veel stress in hun problematische thuissituatie (drank, drugs, geweld). Bij Habbekrats staat steeds een therapeut ter beschikking met een luisterend oor. Habbekrats is als een bastion. Hier komen ze in een kleurrijke en positieve omgeving terecht. Jongeren zijn helen, vandaar dat het centrale plein in het gebouw van Habbekrats het ‘Heldenplein’ wordt genoemd.

Lions Club Antwerpen Haven zorgt voor ‘heldenvoer’. We zorgen ervoor dat Habbekrats elke vrijdag een volwaardige maaltijd kan aanbieden aan 50 jongeren. De gerechten maken ze samen klaar.

 

www.habbekrats.be